Rusmiddelbruk og ADHD (Heftet)

hvordan forstå og hjelpe?

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 387
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205425149
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale Rusmiddelbruk og ADHD
Boken beskriver ulike måter å forstå ruslidelser, ADHD og sammenhengen mellom disse.

Rusmiddelbruk og ADHD. Hvordan forstå og hjelpe? handler om to samtidige tilstander som kan styre livet i stor grad på hvert sitt område. Samtidig viser forskning at det er en sterk sammenheng mellom rusmiddelproblemer og ADHD. Fra praksis i den kliniske hverdagen finnes det mange eksempler på personer som har utviklet en alvorlig rusavhengighet i et forsøk på å få kontroll over en udiagnostisert ADHD.
Forfatternes ståsted er at for å gi god behandling til disse personene må man ha gode kunnskaper om diagnoser, ulike former for utredningsmetodikk og forskjellige behandlingsalternativer, og kunne utvikle trygge terapeutiske relasjoner. Personer med rusmiddelproblemer og ADHD må tilbys hjelp ut fra sine egne forutsetninger, og hjelperen må alltid fokusere på den enkeltes spesielle sårbarhet, talent og utviklingsmuligheter.
Boken gir en oversikt over moderne og effektive behandlingsmetoder som kognitive teknikker, fysisk trening, individuell behandling og par- og gruppebehandling. Den drøfter også effekten av «coaching», ernæring og nevrofeedback, og ikke minst gir den en oversikt over ulike trygderettigheter som tilfaller denne pasientgruppen. Avslutningsvis ser forfatterne på konsekvensene av å ha rusmiddelproblemer og ADHD, med vekt på roller og relasjoner.

Til toppen