Russlands redningsmann (Innbundet)

en politisk biografi om Vladimir Putin

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 330
Forlag: Vidarforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279903093
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Russlands redningsmann
Biografien tegner et bilde av Russlands president, Vladimir Putin, som politisk leder. Den forklarer hvordan Putin er blitt den lederskikkelsen han er i dag, hvilke verdier han har og hvorfor det store flertall av den russiske befolkning støtter ham.

Boken tar ikke bare for seg hva Putin har gjort som president og statsminister, men analyserer også hans taler, uttalelser og tv-opptredener, for derved å avdekke hvilket syn Putin har på Russlands utfordringer og hvordan han vil løse disse utfordringene.
Gjenopprettelsen av den russiske staten, det økonomiske oppsvinget, bedringen av befolkningens levestandard og den mer selvhevdende utenrikspolitikken Putin har stått for er kontrastert med det politiske og økonomiske kaoset og de utenrikspolitiske ydmykelsene det postkommunistiske Russland opplevde på 1990-tallet.

I Russlands redningsmann - en politisk biografi om Vladimir Putin, er Russlands forhold til omverdenen under Putins år ved makten utførlig drøftet. Hovedbudskapet er at det ikke hadde behøvd å komme til noen konfrontasjon mellom Vesten og Russland dersom man fra vestlig side hadde vært villig til å ta hensyn til russiske sikkerhetspolitiske interesser, primært ved ikke å utvide Nato østover.

Til toppen

Andre utgaver

Russlands redningsmann
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Bjørn D. Nistad: