Så vakker du er (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202415952
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16
Omtale Så vakker du er

Vinner av Brageprisen 2013
Nominert til Kulturdepartementets Litteraturpris 2013

Fra juryens begrunnelse:
"Tjønns prosa er rytmisk, billedsterk og poetisk. Han skriver innsiktsfullt om tap, og også de tabubelagte og kanskje urettferdige følelsene som oppstår når de nærmeste er syke – som sjalusi og sinne. Samtidig er boka en klassisk ungdomsroman om forelskelse og frykt, avvisning og kjærlighet, om kjent som blir fremmed. Tjønn har skrevet en bevegende og håpefull fortelling om en ung gutt som mobiliserer krefter til å håndtere livet."


Det er sommar og alt er annleis. Onkel Simon flyttar inn hjå Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men no er Simon sjuk, veldig sjuk. Det er ikkje vanskeleg å sjå kva slags veg det ber, utan at mora seier det rett ut. Henrik fortel Simon at han har kyssa Kjersti, ei jente i klassen, sjølv om han ikkje har det. Han torde ikkje da han hadde sjansen. Snart kjem Kjersti heim frå ferie i Italia, og Henrik lurer på om ho har sakna han.

Så vakker du er er historia om ein gut som blir til ein ung mann, mens ein annan ung mann visnar bort. Det handlar om å gripe dei sjansane livet gir ein – og om at brått ein dag er det ikkje fleire sjansar å gripe. Brynjulf Jung Tjønn skriv i ein knapp og antydande form, men språket dirrar av kjensler.

Til toppen

Vinner av Bragerprisen 2013, barne- og ungdomsbok

Andre utgaver

Så vakker du er
Nynorsk Ebok 2013
Så vakker du er
Nynorsk Heftet 2015
Så vakker du er
Nynorsk Nedlastbar lydbok 2015
Anmeldelser Så vakker du er
"Tittelen Så vakker du er kan også beskrive romanen i seg selv. Tjønn skriver på et nydelig nynorsk, noe oppveksten i bygda Feios i Sogn og Fjordane må ta æren for. Poengterte setninger gir historien intensitet og styrke. Når romanen også er kort og lettlest er den rett og slett en gavepakke for ungdom som skal ha eksamen i nynorsk. Men for all del – «Så vakker du er» er blitt en svært leseverdig bok for unge og voksne. [...] Mottoet «Grip dagen» trenger seg frem mellom linjene. Bruk mulighetene som er her nå, en dag kan det være for sent!"
Terningkast 5, Frid Feyling, VG

Livet og døden i fin ungdomsroman
"Livet er fantastisk og smertefullt på ein og same gong, skildra i ein poetisk prosa som grip. Dette er ein fin roman."
Ingeborg Mjør, Dag og Tid

Til toppen