Saltsøstrene (Innbundet)

Forfatter:

Bente Klinge (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Gilly Salt Sisters
Oversatt av: Klinge, Bente
ISBN/EAN: 9788202385811
Kategori: Romaner
Omtale Saltsøstrene

I den isolerte landsbyen Prospect på Cape Cod bor søstrene Jo og Claire Gilly. I flere generasjoner har familien utvunnet salt som de har solgt i landsbyen. De to er så ulike som søstre kan bli. Jo er ensom og utilnærmelig, mens Claire er pen og populær og helst vil komme seg så langt vekk som mulig. Men eiendommen til familien Gilly skjuler en mørk arv som det skal vise seg å være umulig å flykte fra.

Folk i landsbyen ser på de to søstrene nærmest som hekser, men slike rykter er ikke nok til å skremme stedets rikeste ungkar, Whit Turner. Han og Jo var barndomskjærester, men det er Claire han til slutt gifter seg med.

De to søstrene blir stadig mer fremmede for hverandre, men mange år senere er Claire tilbake på gården som Jo nå driver alene. Skjebnen vil det slik at hun plutselig befinner seg under samme tak som den personen hun hater mest: ektemannens gravide elskerinne. Men så blir ting snudd på hodet. Gammel kjærlighet gjenoppstår og nye allianser dannes.
Det de to søstrene Gilly til slutt lærer om hverandre - og om saltets kraft - skal komme til å forandre familiens historie for alltid.

Til toppen

Andre utgaver

Saltsøstrene
Bokmål Ebok 2012
Søstrene Gilly
Bokmål Heftet 2013
Anmeldelser Saltsøstrene

«(…) den smyger seg innpå deg med sine gotiske understrømmer. Her får du familiehemmeligheter, arr og ubrytelige familiebånd – med en touch av magisk realisme.»
KK

«The Gilly Salt Sisters er en fortryllende og engasjerende fortelling.»
Bookreporter

«Fargerik, kompleks og original fortelling.»
Library Journal

«Intens, frodig og velskrevet»
Booklist

«Saltsøstrene er en fantastisk flott bok. (...) Dette er en av de bøkene jeg virkelig føler meg en del av mens jeg leser, hvor jeg synes jeg føler og smaker - ikke minst saltet, men også de gode oppskriftene Claire tester ut på kjøkkenet på Salt Creek Farm. (...) boken stiller seg pent inn i rekken over de mest minneverdige bøkene jeg har lest.»
Rita Myrvang Berg, Brabok.no

Til toppen