Samer og samiske forhold i navn og tall (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 351
Forlag: Susannefoto forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269067811
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Samer og samiske forhold i navn og tall
Hvem har vunnet samisk Grand Prix flest ganger? Hvilke samiske frimerker er gitt ut? Hva har vært tema for samekonferansene gjennom årene?

I denne boken finner du all tenkelig og utenkelig statistikk og fakta om samer og samiske forhold.
En del omhandler heder og ære, fortjenestemedaljer, vinnere av Sámi Grand Prix og reinkappkjøringer, men også oversikter over samiske CD-utgivelser, det samiske nasjonalteateret Beaivvás sine forestillinger og frimerker med samiske motiver.

Du kan også lese om samisk organisasjonsliv, samekonferansene og sametingene i Norge, Sverige og Finland, og forskning på samiske forhold (hovedfags-, masteroppgaver og doktoravhandlinger). Her er også fakta om samiske medier, tidlig samisk litteratur, gamle skrifter om samene, samt teorier om samenes opphav.

.Samer og samiske forhold i navn og tall" tar for seg fakta og statistiske opplysninger som ikke finnes verken hos Statistisk sentralbyrå eller samlet i andre statistikker eller bøker. Dette er et referanseverk fordelt på 33 kapitler i 4 avdelinger. Faktaopplysningene er ájourført frem til februar 2017.

Opplysningene er hovedsakelig fra norsk side av Sápmi, og forfatteren er inspirert av Ben Schotts .Original Miscellany" (norsk tittel: .Scotts sammensurium") som har tabeller og statistikker om alt mulig - tilsynelatende uten et bestemt mål. "Samer og samiske forhold i navn og tall" gir også leseren masse kunnskap om både samisk kultur, historie og næringstilpasninger. I det samiske jubileumsåret som 2017 er dette en unik innføring i samiske samfunnsforhold og dessuten underholdende å lese! Etter å ha lest denne boken, kan du briljere i selskapslivet, for eksempel med sammenhengen mellom samiske hundenavn og hundens gemytt, eller en analyse av samenes nasjonalsang.

Til toppen