Samfunnsernæring (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 278
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215030630
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Samfunnsernæring
I denne boka beskriver forfatterne ernæring i ulike grupper av befolkningen, samt ulike sentrale ernæringsrelaterte helseutfordringer. Samfunnsernæring kan betegnes som samfunnets innsats for å fremme god helse gjennom kosthold og ernæring. Her drøftes mat og måltiders betydning og ulike faktorer som påvirker matvalg samt sosio-økonomiske forskjeller i kosthold. Boka tar for seg ulike tiltak og arenaer for arbeid innen samfunnsernæring og gir et innblikk i hvordan nasjonal og global ernæringspolitikk fastsettes. Forfatterne setter også søkelyset på kosthold og bærekraft. Mat er en viktig bidragsyter til klimagassutslipp. Det å dreie kostholdet i en mer bærekraftig retning vil støtte opp under globale mål om en mer bærekraftig og klimavennlig utvikling.

Boken inneholder 19 kapitler organisert i fem deler:
Del I Anbefalinger, referanseverdier og politiske føringer
Del II Sentrale ernæringsutfordringer og sårbare grupper
Del III Faktorer som påvirker vårt matinntak
Del IV Folkehelsetiltak for bedre ernæring
Del V Sentrale tema for samfunnsernæring

Bidragsyterne i denne boka representerer undervisnings- og forskningsinstanser eller interesseorganisasjoner i Norge der samfunnsernæring står sentralt. Bokas redaktører er Dagrun Engeset, førsteamanuensis, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder. Liv Elin Torheim, professor, Fakultet for helsevitenskap, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, OsloMet - storbyuniversitetet. Nina Cecilie Øverby, professor, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder. Øvrige bidragsytere presenteres i boken.

Til toppen