Samfunnssikkerhet (Heftet)

Forfatter:

, , , og

Forfatter: , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 296
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215001890
Omtale Samfunnssikkerhet
Samfunnssikkerhet presenterer og diskuterer en systematisk tilnærming til planlegging og beslutningstaking. Naturkatastrofer og større ulykkeshendelser preger samfunnet med jevne mellomrom.

Fokus i boken er hvordan planlegging, risikoanalyser og styring av sikkerhet kan bidra i utviklingen av et mer robust samfunn. Hvordan skal vi få kunnskap om de farer og trusler vi står ovenfor og alvorligheten av disse? Problemstillinger som belyses er bla.: Hvordan kan vi unngå at uønskede hendelser skjer? Hvordan kan vi minimalisere konsekvensene av slike hendelser når de skjer? Hvordan skal vi formulere mål og krav til sikkerhet og beredskap, hva slags metoder og modeller kan vi bruke, hvordan balanserer vi sikkerhet og økonomi, hvordan skal vi gå fram for å kunne prioritere riktig?

Målgruppen for boken er de som er opptatt av sikkerhet og beredskap i samfunnet, spesielt ledere, saksutredere i offentlig og privat virksomhet, risikoanalytikere, personell med beredskapsansvar og studenter ved studier innen sikkerhet og samfunnssikkerhet.

Til toppen

Flere bøker av Terje Aven, Marit Boyesen, Ove Njå, Kjell Harald Olsen og Kjell Sandve: