Samtaler med meg selv (Innbundet)

Forfatter:

Kirsti Vogt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Conversations with Myself
Oversatt av: Vogt, Kirsti
ISBN/EAN: 9788202336561
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Samtaler med meg selv

«I virkelighetens verden forholder vi oss ikke til guder, men til vanlige mennesker som oss selv: menn og kvinner som er fulle av selvmotsigelser, som er stabile og omskiftelige, sterke og svake, berømte og beryktede.»
Nelson Mandela

Nelson Mandela er en av vår tids mest inspirerende og ikoniske skikkelser. Etter at han hele livet har satt pennen mot papiret for å dokumentere tanker og hendelser, lidelser og seire, har han nå åpnet sitt personlige arkiv, som gir et enestående innblikk i hans bemerkelsesverdige liv.

Samtaler med meg selv gir leseren tilgang til den private mannen bak den offentlige skikkelsen – fra brev som ble skrevet i de mørkeste stundene under Mandelas tjuesju år i fangenskap, til utkastet til en ufullført oppfølger til Veien til frihet. Her tar han notater og drodler til og med litt under møter, noterer ubehagelige drømmer i bordkalenderen han hadde i cellen på Robben Island, skriver dagbok mens han er på flukt under kampen mot apartheid i begynnelsen av 1960-årene eller snakker med venner i nesten sytti timers opptak av samtaler. På disse sidene er han verken et ikon eller en helgen. Her er han som deg og meg.

Samtaler med meg selv er en personlig reise fra en gryende politisk bevissthet til en inspirerende plass på verdensscenen, en sjelden anledning til å tilbringe tid sammen med mennesket Nelson Mandela og hans egen stemme – direkte, tydelig og privat.

Til toppen

Andre utgaver

Samtaler med meg selv
Bokmål Fleksibind 2014

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: