Samtaler med meg selv (Heftet)

Forfatter:

Kirsti Vogt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Conversations with Myself
Oversatt av: Vogt, Kirsti
ISBN/EAN: 9788202365202
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Samtaler med meg selv
​"I virkelighetens verden forholder vi oss ikke til guder, men til vanlige mennesker som oss selv: menn og kvinner som er fulle av selvmotsigelser, som er stabile og omskiftelige, sterke og svake, berømte og beryktede."
Nelson Mandela

Nelson Mandela er av mange betraktet som en av de mest inspirerende og ikoniske skikkelsene i vår tid. Etter å ha skrevet ned tanker og hendelser, motgang og seiere, har han overlevert alle sine personlige papirer til Nelson Mandela Stiftelsen, og de gir et enestående innblikk i hans bemerkelsesverdige liv. Boken Samtaler med meg selv er en unik begivenhet internasjonalt. Boken baserer seg på Mandelas personlige arkiv og dokumenter, og gir oss for første gang et bilde av denne lederens liv - slik han selv opplevde det. Her brukes dagbøkene han skrev under kampen mot apartheid på begynnelsen av 60-tallet, dagbøker og brev fra de 27 årene i sørafrikanske fengsler, notatbøker fra tiden etter apartheid-perioden; private samtaler, taler og korrespondanse skrevet under hans presidentperiode- en omfattende samling historiske dokumter som gir en gripende beretning om Mandelas liv.

Samtaler med meg selv er en personlig reise fra en gryende politisk bevissthet til en inspirerende plass på verdensscenen, en sjelden anledning til å tilbringe tid sammen med mennesket Nelson Mandela og hans egen stemme – direkte, tydelig og privat.

Til toppen

Andre utgaver

Samtaler med meg selv
Bokmål Fleksibind 2014
Anmeldelser Samtaler med meg selv
"I sum blir vi indrodusert for en mer privat og mangefasetert personlighet enn det noe endimensjonale helgenbildet vi kjenner fra før -uten at det gjør Mandela mindre inspirerende. Snarere tvert i mot."
Sten Inge Jørgensen, VG 
Til toppen