Samtaler og samspill med barn (Heftet)

mer enn bare snakk

Forfatter:

Ingvill Christina Goveia (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 244
Forlag: Pedagogisk forum
Språk: Bokmål
Originaltittel: Samspelbar och samtalsklar
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
ISBN/EAN: 9788273911797
Kategori: Pedagogikk
Omtale Samtaler og samspill med barn
Det snakkes mye i barnehagen og skolen. Det snakkes hele tiden, barn i mellom og barn og voksne i mellom. Men lytter man like mye? Og samtaler man egentlig?
I Samtaler og samspill med barn - mer enn bare snakk løfter Margareta Öhman frem samtalens grunnleggende kvaliteter og beskriver hvordan voksne kan ta ansvar for å skape gode samtaler. Dette kan gjøres både ved å bygge og opprettholde en god relasjon til barnet og ved å bevare en gjensidig og utviklende dialog. Dette gjør det mulig å utforske det emneområdet samtalen dreier seg om, sammen med barnet.

Boken henvender seg til blivende og yrkesaktive barnehagelærere og lærere på småskoletrinnet. Den inneholder en rekke eksempler fra barnehagens og skolens hverdag, og hvert kapittel avsluttes med refleksjonsspørsmål til den egne pedagogiske hverdagen.

Margareta Öhman er psykolog, familieterapeut og barnekulturviter. Hun er en populær forfatter og foredragsholder, og hun har mer enn 40 års erfaring fra arbeid med barn og veiledning og videreutdanning i barnehagen og skolen.

Til toppen

Flere bøker av Margareta Öhman: