Sauebondens liv av James Rebanks (Ebok)
Ebok

Sauebondens liv (Ebok)

fortellinger fra den engelske landsbygda

Forfatter:

Hege Mehren (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.02 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: The shepherd's life
Oversatt av: Mehren, Hege
ISBN/EAN: 9788232800704
Kategori: Biografier og memoarer , Dokumentar og fakta og Biografier og memoarer
Omtale Sauebondens liv
Noen mennesker har frihet til å velge sin egen retning i livet. Slik har det ikke vært for James Rebanks. Han er odelsgutten på en sauegård i Lake District som i mer enn seks hundre år har vært i familiens eie.


James Rebanks' første bok ble en stor publikums- og kritikersuksess. Hans skildringer av sauebondens liv er fascinerende lesning, det er engasjerende, rørende og ærlig. Boka hans om et gammelt yrke forteller historien om en dypt rotfestet tilknytning til et særegent landskap og en stille og tilbaketrukket livsstil.

I en stemningsfull og klar prosa tar Rebanks oss gjennom en sauebondes år. Boka er en unik fortelling om livet på landsbygda, et liv som de fleste av oss har mistet nærheten til. Det er en historie om arbeidslivet og menneskene rundt ham, hans egen barndom, hans foreldre og besteforeldre. Det er historien om å holde ut i et vanskelig yrke, fortalt med en kjærlighet til jorda og dyra som smitter over på leseren.

For Rebanks og hans familie former været og årstidene livet. Om sommeren skal sauene på fjellet og høyet i hus, om høsten gjelder det å gå på markedet og skaffe nye dyr til flokken, om vinteren må dyrene holdes i live, og litt senere, vårens kribling når lammingen nærmer seg. Den påfølgende beitesesongen gir dem pågangsmot til et nytt år som sauebønder.

Til toppen

Andre utgaver

The shepherd's life
Engelsk Heftet 2016
Sauebondens liv
Bokmål Innbundet 2016
Sauebondens liv
Bokmål Heftet 2017