Se hva jeg kan! (Innbundet)

Lek, læring og utvikling 0-7 år

Forfatter:

Bente Heill Kleven (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Titta vad jag kan!
Oversatt av: Kleven, Bente Heill
ISBN/EAN: 9788202238018
Kategori: Svangerskap og fødsel
Omtale Se hva jeg kan!

Lettfattelig, engasjerende, morsom og informativ! Boka legger vekt på barns behov for lek og bevegelse – viktig i denne tid av helsemessig bekymring for barns inaktivitet. Uvanlig, frisk og fargerik design, skiller seg ut fra alle andre bøker på området. Små "pauser" i teksten med flotte bilder, dikt eller "langsomme" tekster. Boka er praktisk og inspirerende samtidig.

Barn vil kjenne på alt, undersøke og prøve seg fram. De sitter nesten aldri stille, de vil krabbe, rulle, løpe, hoppe, klatre, henge, gynge og balansere – og de vil leke! Bevegelse og lek utvikler barns sanser og hjerne, og det er en rød tråd i denne boka, som beskriver barns utvikling og behov for å leke og bevege seg. Forfatteren peker flere ganger på hvor viktig fysisk aktivitet er for evnen til å lære, og hvorfor dette er spesielt viktig i alderen 0–7 år, som er den aldersperioden boka omfatter. Boka inspirerer og gir kunnskap til foreldre som vil stimulere barnet sitt til å leke enda mer, og som vil vite hvordan de kan legge til rette for aktivitetet og bevegelse.

Boka består av seks kapitler:

  • Sanser og kropp: berøringssansen (huden), ledd og muskler, balanse, synet, hørselen, tale og språk.
  • Hva barnet kan i de ulike aldere, fortalt med barnets egen stemme, ledsaget av fargerike illustrasjoner hvor ferdighetene står i snakkebobler.
  • Ut i naturen: Hva kan man gjøre ute, og hvorfor er det viktig å være ute?
  • Stress: Hvordan motvirke stress hos barn
  • Den viktige leken: lek er barnets arbeid, og det trengs rom, tid og plass for barnets lek. I leken får barnet trening og opplæring på alle områder i livet.
  • Å være foreldre: Generelle temaer rundt det å ha barn.

Kapitlene er bygd opp slik at de forteller hvorfor den enkelte aktivitet er viktig for barnet ditt, og hvordan du kan legge til rette for og stimulere til slik aktivitet.

Til toppen