Se min fortelling av Kristin Holte Haug og Grete Jamissen (Ebok)
Ebok

Se min fortelling (Ebok)

Digital historiefortelling i barnehagen

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.71 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202485382
Kategori: Pedagogikk
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Kunst, kultur og kreativitet, Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid
Nivå: Akademisk
Omtale Se min fortelling
En digital historiefortelling er en kort digital produksjon, to–tre minutter, basert på en personlig fortellerstemme, og på bilder og musikk som settes sammen ved hjelp av enkle dataprogram. Boken springer ut av et forskningsprosjekt forfatterne har gjennomført i barnehagelærerutdanningen og i barnehager.

Forfatterne vil med denne utgivelsen inspirere studenter og ansatte til å ta i bruk digital historiefortelling som arbeidsmåte for refleksjon og læring. Teoretiske perspektiver knyttet til utvikling av fortellinger og til produksjon av sammensatte tekster blir presentert og diskutert. Leseren vil også finne barnehagefaglige og læringsteoretiske begrunnelser for å arbeide med digital historiefortelling i barnehagen.

Flere kapitler er viet konkrete eksempler på digitale historiefortellinger laget av studenter, i samarbeid med barn og ansatte i barnehagen. Fortellingene illustrerer sentrale temaer som pedagogisk dokumentasjon, barns rett til medvirkning og barnehagen som lærende organisasjon, samt kvaliteter ved digitale fortellinger. Leseren blir også presentert for framgangsmåter og nødvendig teknikk for selv å lage digitale fortellinger, og for å lede kolleger og barn i dette arbeidet. Her får man også råd om hvordan man skal trå rett når det gjelder jus og etikk.

Se min fortelling. Digital historiefortelling i barnehagen er skrevet for studenter og ansatte i barnehager.

Til toppen

Andre utgaver

Se min fortelling
Bokmål Heftet 2015