Sea Change (Heftet)

a photo documentary about young Europeans

Forfatter:

, , , og

Forfatter: , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 255
Forlag: Forlaget Press
Språk: Engelsk
ISBN/EAN: 9788275477840
Kategori: Foto og film
Omtale Sea Change
Hva betyr det egentlig å være ung i Europa i dag? Det var spørsmålet vi stilte oss, sier Harald Birkevold i stiftelsen Sea Change. Stiftelsen rettet spørsmålet videre til 13 av Europas beste dokumentarfotografer. Resultatet ble boken, og utstillingen Sea Change. Den 12. januar åpner fotoutstillingen på Litteraturhuset, før den skal turnere Europa de neste årene.

Europas unge i dag kan tilhøre den første generasjonen på lenge som har dårligere framtidsutsikter enn sine foreldre. De skal bli voksne og etablere seg i en tid med økonomisk uro, truende arbeidsledighet og generell usikkerhet. Hvordan ser unge europeiske liv ut akkurat nå, i vidt forskjellige miljøer og sosiale lag fra Malta og Hellas i sør til Storbritannia og Norge og i nord?

Gjennom prosjektet Sea Change har de tretten profilerte fotografene dokumentert ungdom i tretten forskjellige land. Mange av dem tok utgangspunkt i sitt eget hjemland. De har fulgt krigslignende demonstrasjoner i Athen og småbyliv i Polen. De har vært på utagerende festing hos under- og overklassen i Storbritannia og møtt unge som vender tilbake til fiskeryrket på Island etter finanskrisen.

Boken er skrevet på engelsk.

Til toppen