Seilas med døden av Leif Vetlesen og Ingvald Wahl (Ebok)
Ebok

Seilas med døden (Ebok)

norske krigsseilere forteller

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 8.19 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Vega forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282113632
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale Seilas med døden
Det har blitt sagt at de norske krigsseilerne var mer verdt enn en million soldater på land. Kampen for frihet kostet én av ti norske krigsseilere livet, og hundrevis av handelsflåtens skip ble senket. Men hvordan opplevde sjøfolkene selv krigsseilasen, og hva gjorde den konstante frykten for luftangrep eller torpederinger med hver enkelt og fellesskapet om bord?
Denne boken inneholder to klassiske titler fra norsk krigsseilerlitteratur - Norges krig på havet og Med døden i kjølvannet. Forfatterne var begge krigsseilere og de har samlet historier eller beretter selv om voldsomme slagscener, forlis og noen av sjøkrigens mest utrolige flåte- og livbåtferder. Her er sterke skildringer av mot, utholdenhet og sjømannskap, men også av samhold og en hverdag tusenvis av mil hjemmefra, der galgenhumoren og livlig avreagering i havn ble et våpen mot påkjenningene. Som Jon Michelet sier i sitt forord: "
"Totalt sett gir den boka du nå holder i hendene et viktig og sannferdig bilde av norske sjøfolks liv og strid under annen verdenskrig."
"

Til toppen

Flere bøker av Leif Vetlesen og Ingvald Wahl: