Seks minutter i mai av Nicholas Shakespeare (Ebok)
Ebok

Seks minutter i mai (Ebok)

hvordan invasjonen av Norge gjorde Churchill til statsminister

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 7.61 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Six minutes in May
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788232803453
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale Seks minutter i mai
Dette er historien om hvordan slaget om Narvik i april 1940 førte til regjeringskrise i England og endret krigens gang. Fra 1939 var Winston Churchill marineminister og en del av det britiske krigskabinettet, og like lenge hadde han vært fiksert på Norge og den tyske malmtransporten gjennom Vestfjorden fra Narvik. Dette var en hovedåre for oppbyggingen av den tyske krigsmaskinen. Statsminister Neville Chamberlain ville lenge ikke høre på Churchills planer om å avskjære tyskernes transportrute, av frykt for å provosere Hitler. Da angrepet på Norge kom, var det for sent, og de britiske aksjonene langs norskekysten ble en katastrofe - for Churchill også personlig.

Med en rekke nye kilder og detaljer bringer Nicholas Shakespeare oss tett på begivenhetene som ledet fram til «The Norway Debate» i det britiske parlamentet - som den 10. mai endte med en seks minutters avstemning der Winston Churchill helt uventet ble landets statsminister.

Til toppen

Forfatter Nicholas Shakespeare kommer med oppsiktsvekkende detaljer om hvordan de allierte sviktet Norge.
Arne Dvergsdal, Dagbladet

Andre utgaver

Six minutes in May
Engelsk Heftet 2018
Seks minutter i mai
Bokmål Innbundet 2020
Anmeldelser Seks minutter i mai

Seks minutter i mai en ren nødvendighet for alle som interesserer seg for krig, historie og politikk, og hvordan menneskene agerer under press. Skildringen av felttoget i Nord- og Midt-Norge sett fra britisk side, er uten tvil av ekstra interesse for norske lesere.
Ola Hegdal, NRK

Det britiske felttoget i Norge våren 1940 var spektakulært dårlig planlagt og enda dårligere gjennomført. Likevel førte det paradoksalt nok til at den ansvarlige statsråden, Winston Churchill, ble statsminister. Nicholas Shakespeare gir deg hele historien om hva som skjedde. Komplett med etsende personkarakteristikker og en dramatisk oppbygging verdig forfatterens etternavn. Sommerens beste krigsbok. Ikke anmeldt da den kom, men vi gir den herved en klar sekser!
Sindre Hovdenakk, VG

Til toppen