Sensitive barn i pedagogisk arbeid (Heftet)

fra sårbarhet til styrke

Forfatter:

og

Bjørn Faye-Schjøll (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 259
Forlag: Kommuneforlaget
Språk: Bokmål
Oversatt av: Faye-Schjøll, Bjørn
ISBN/EAN: 9788244622615
Kategori: Pedagogikk
Omtale Sensitive barn i pedagogisk arbeid
Boken introduserer internasjonal og ny forskning på sensitive barns styrker. Den vil gi deg som fagperson et solid faglig grunnlag for å kunne gjenkjenne sensitivitet og tilrettelegge hverdagen for barna.

Når sensitive barn møter motgang i livet, er det en risiko for at de rammes hardere enn andre barn. Derfor har man tradisjonelt oppfattet disse barna som sårbare. Men i de senere år har det vist seg at deres gener og personlighetstrekk også er forbundet med sosiale kompetanser, kognitive styrker, moralsk omtanke og større mottakelighet for positive opplevelser. Disse fordelene viser seg når barna får riktig støtte og lærer seg å vokse med utfordringer.

Sensitive barn er mer preget av kvaliteten på omsorgen de mottar, og denne boken viser hvordan ansatte i barnehage, SFO og skole kan støtte barna til en positiv utvikling. Foreldre vil også finne faglig støtte og praktisk veiledning for sitt samarbeid med ulike fagpersoner. Gjenkjennelige eksempler hjelper leseren til å forstå de praktiske strategiene boken presenterer

Til toppen