Serena (Innbundet)

Forfatter:

Halvor Kristiansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 362
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sweet tooth
Oversatt av: Kristiansen, Halvor
ISBN/EAN: 9788205429284
Kategori: Romaner
Omtale Serena
Med kjærlighet til litteraturen


Den fornuftige pliktoppfyllende Serena har flyttet hjemmefra for å studere og jobbe på egenhånd. Vi er i syttitallets England, med Den kalde krigen både i bak- og forgrunn. I motsetning til mange i sin generasjon er ikke Serena idealistisk oppslukt av hippie-bevegelsen eller det viltre, frie liv.
Hennes bunnstilling i sikkerhetstjenesten M15 er grå og monoton, men Serena vet både å te seg og å sno seg overfor autoriteter. Snart befris hun fra elendigheten gjennom prosjektet «Søtmons».
Nå får hun utfolde sin lidenskap i livet, nemlig kjærligheten til litteratur, og hun er den perfekte kandidaten til å infiltrere kretsen rundt den unge aspirerende forfatteren Tom Haley.

Men hun gjør jobben litt for godt. Først forelsker hun seg i tekstene hans. Deretter forelsker hun seg i mannen. Snart blir han vellykket heltidsforfatter, uvitende om at han er finansiert av etterretningen.  
Formen og handlingen i denne velskrevne og veloversatte romanen føles perfekt skjematisk og matematisk med alle sine fine brikker som utgjør alle de mystiske gåtene. Men spenningen ligger først og fremst i at alt dette «perfekte» dytter borti selve litteraturens konturerer og utspiller intrikate refleksjoner omkring lesing og skriving, som gjør at tingene glir over i hverandre, bytter side, forvirrer.

Hvor lenge kan Serena holde oppdraget hemmelig? Hvor lenge kan hun skjule sin egentlige identitet? For å finne svar på spørsmålet må Serena bryte etterretningstjenestens regel nummer en: ikke stole på noen.

Den engelske forfatteren Ian McEwan innledet forfatterskapet sitt med å skrive en rekke bøker med makabre og til dels voldelige elementer. I England ga det ham tilnavnet Ian Macabre. Han har blant annet skrevet suksessromanen Atonement (Om forlatelse på norsk), og har mottatt en rekke litterære priser og utmerkelser.

Til toppen

Andre utgaver

Sweet tooth
Engelsk Heftet 2013
Serena
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013

Flere bøker av Ian McEwan:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: