Sexologi i praksis (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 399
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215029719
Kategori: Sosiologi
Omtale Sexologi i praksis
Dette referanseverket foreligger nå i en gjennomrevidert og til dels nyskrevet utgave, oppdatert med ny forskning og nyere forståelser av kjønn.
Sexologi i praksis gir en grunnleggende og omfattende innføring i faget sexologi. Forfatterne beskriver menneskelig seksualitet og hvordan terapeuter kan arbeide profesjonelt med den. De presenterer en grunnholdning som friskmelder seksualiteten fra forskjellige sykdomsstempler.

Teksten er organisert i en introduksjonsdel, en forståelsesdel og en behandlingsdel. Forfatterne beskriver blant annet hvordan man kan bearbeide seksuelle traumeopplevelser. De ser på vedvarende skam, ordløshet og taushet knyttet til vanlig og uvanlig seksualitet. Boken er rik på kliniske eksempler.

Boken er skrevet for deg som utdanner deg til å arbeide med mennesker. Helsepersonell og andre yrkesaktive som er opptatt av feltet sexologi, vil finne boken informativ og interessant. Den åpner for et utvidet rom for forståelse av psykososial helse.

Elsa Almås er professor i sexologi og spesialist i klinisk psykologi. Hun arbeider i privat praksis i Grimstad og i Oslo.
Esben Esther Pirelli Benestad er lege og professor i sexologi. Hen arbeider i privat praksis i Grimstad og i Oslo.
Begge er spesialister i klinisk sexologi NACS og er ansatt som forskere og undervisere ved Universitetet i Agder. De har gjennom flere år markert seg og vunnet annerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt innenfor fagfeltet sexologi.

Til toppen

Flere bøker av Elsa Almås og Esben Esther Pirelli Benestad: