Sigmund Freud (Heftet)

Forfatter:

Jan-Tore Egge (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 88
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sigmund Freud
Oversatt av: Egge, Jan-Tore
ISBN/EAN: 9788249601714
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Sigmund Freud
Denne boken presenterer Freuds liv og ideer fra han ble født over en smie i en avkrok i dobbeltmonarkiet Østerrike-Ungarn, til han døde i 1939 i London

Sigmund Freud grunnla psykoanalysen, og han står som en milepæl i kulturhistorien på overgangen mellom 1800-tallets orden og 1900-tallets moderne og postmoderne verden. Hans teorier om seksualitet, minner, drømmer, selvbedrag og det ubevisste vakte stor interesse da de først ble fremlagt, og de har aldri sluttet å provosere. I det senere er både mannen selv og disiplinen han oppfant – psykoanalysen – blitt vurdert (og angrepet) på nytt på begge sider av Atlanteren.

Denne boken presenterer Freuds liv og ideer fra han ble født over en smie i en avkrok i dobbeltmonarkiet Østerrike-Ungarn, til han døde i 1939 i London, der han kom som flyktning fra det nazistiske Europa.

Damms biografiserie tar for seg biografiene til personer som har spilt en fremtredende rolle i vår historie - fra komponister til oppdagere, fra vitenskapsmenn til filosofer, fra politikere til monarker, i hele verden. Korte og lettleste, illustrerte, med kronologi og litteraturliste. Disse bøkene vil være nyttige for skoleelever, studenter og den interesserte leseren.

Til toppen