Silkeveiene (Innbundet)

en ny verdenshistorie

Forfatter:

Gunnar Nyquist (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 667
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The silk roads
Oversatt av: Nyquist, Gunnar
ISBN/EAN: 9788205505483
Kategori: Historie
Omtale Silkeveiene
Internasjonale bestselger som setter verdenshistorien i nytt lys med Østen som dreiepunkt.

I århundrer førte jakten på makt og penger menneskene mot den nye verden i Amerika. I dag er det Østen som lokker de som søker rikdom og eventyr: fra Sentral-Asia og dypt inn i Kina og India. Regionen som en gang var sentrum for begivenhetene, er igjen på vei mot dominans innen global politikk, handel og kultur. I den internasjonale bestselgeren Silkeveiene setter Oxford-historikeren Peter Frankopan verdenshistorien i nytt lys med Østen som dreiepunkt. Silkeveiene er en strålende utforskning av kreftene som har ført til rikers vekst og fall og varsler en ny æra i internasjonal stormaktspolitikk. Boken regnes som et nytt standardverk og er rikt illustrert med et høyt antall oversiktskart.
Peter Frankopans kritikerroste storverk Silkeveiene. En ny verdenshistorie ble kåret til årets historiebok av The Daily Telegraph i 2015 og lå på Sunday Times' topp ti-liste for sakprosa i ni måneder.
Peter Frankopan er professor i global historie ved Oxford University, der han også leder Bysantinsk senter. Peter Frankopan blir på grunn av sin unge alder og briljante karriere beskrevet som «vår tids historie-rockestjerne».
"Med sine omfattende kunnskaper og sin overlegne evne til å skrive godt og underholdende, har Frankopan klart å gjøre sin nye versjon av verdenshistorien til en bestselger. Hypotesen er at 'brua mellom øst og vest' er sivilisasjonens vugge og veikryss. Det er innlysende at et selvsentrert Europa altfor lenge har plassert sin egen lille verden midt på kartet."Arne Dvergsdal, Dagbladet
"For enhver person interessert i historie og geografi gjennom århundrene, er boken rett og slett et must." Guri Hjeltnes, VG
«Briljant og fryktløs ... Dette er historie i det bredeste formatet.» The Guardian
«Umåtelig underholdende .. fortjener til fulle å bli kalt 'En ny verdenshistorie'.» The Times

Til toppen

Andre utgaver

The silk roads
Engelsk Heftet 2016
The silk roads
Engelsk Innbundet 2018
Silkeveiene
Bokmål Ebok 2017
Silkeveiene
Bokmål Heftet 2018