Sivilprosess i et nøtteskall av Jørgen Vangsnes (Ebok)
Ebok

Sivilprosess i et nøtteskall (Ebok)

Serie: Nøtteskallserien 

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.72 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Bokmål
Serie: Nøtteskallserien
ISBN/EAN: 9788205471320
Kategori: Jus
Omtale Sivilprosess i et nøtteskall
Sivilprosess i et nøtteskall gir en innføring i reglene for løsning av sivile tvister. Innledningsvis gjøres det rede for grunnleggende hensyn i sivilprosessen og de sentrale aktørene. Deretter behandles særlig prosessforutsetningene (vilkårene for å få realitetsavgjort en sak), sivile sakers behandling i førsteinstans, bevisreglene, reglene for anke og læren om rettskraft. Enkelte av sivilprosessens klassiske problemstillinger behandles noe mer i dybden - det gjelder blant annet søksmålsvilkårene i tvisteloven § 1-3 og vurderingen av hva som er «samme krav» etter reglene om rettskraft.

Sivilprosess i et nøtteskall har en pedagogisk oppbygging og fremstilling. Boken er nyttig for jusstudenter, praktiserende jurister samt andre som trenger en oversiktlig gjennomgang av sivilprosessen.

Jørgen Vangsnes er advokat hos Regjeringsadvokaten. For tiden arbeider han som dommerfullmektig ved Oslo tingrett. Han er utdannet master i rettsvitenskap fra Universitet i Oslo (2011) og har undervist i sivilprosess siden 2012.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Jørgen Vangsnes:

Bøker i serien