Sjelen av Jan Chr. Karlseng (Ebok)
Ebok

Sjelen (Ebok)

å forstå det viktigste ved et menneske

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 7.61 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Skogen forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230348673
Kategori: Dokumentar og fakta og Selvutvikling
Omtale Sjelen
Har vi blitt lurt til å glemme vår sjel, den klare bevisstheten i oss ?
Det sunneste, klokeste og mest spennende i alle mennesker.
Det spørsmålet stiller lege og psykiater Jan Karlseng i boken:" SJELEN, å forstå det viktigste ved et menneske.
Karlsengs virkelighetsoppfatning ble snudd på hodet. Legevitenskapen og psykologien kom til kort. Han forstod ikke lenger noen ting. Det fødte behovet for å finne en forklaring. Han ville utfordre legen og psykiateren i seg, og tegne et større bilde av mennesket og virkeligheten.
Det var da ordet sjel dukket opp.. Et ord mange bruker i dagliglivet. Men hva er egentlig sjelen ? Hvor er den ? Omfavner den oss ? Og er det slik at jeg blir lurt til å tro at personligheten er meg ?

I Vesten lever vi i og på et stringent samlebånd fra vugge til grav. Vi formes og verdsettes som konsumenter, mens vi i blind lojalitet graver vekk haugen vi står på.. Samtidig tror de fleste av oss at vi har --men hva er så denne sjelen

I boken får vi høre at vår sanser kun viser et filtrert og forenklet bilde av virkeligheten. Vi hører om hjerneforskeren som sier : at å forstå bevisstheten er det store svarte hullet i vår forståelse av oss selv. De leter også etter å forstå sjelen; den klareste av alle bevisstheter. Det endelige målet i den menneskelige utvikling.

Resultatet av legens mangeårige undring ble boken om sjelen. Og med boken ønsker han å utvide virkelighetsforståelsen vår og at vi forankrer en forståelse av sjelen i våre liv.
Denne boken er forfatterens personlige historie. En verdinøytral, naken historie om et utvidet syn på virkeligheten. Her inviteres du til å bli med på en reise inn i sjelens storslåtte landskap - og her kan du la deg inspirere til egen undring. Du kan lese om møter med de vise, opplyste ved Ganges bredder, om møter med Snåsamannen, om filosofer og forfattere
Kjøp denne spennende og oppløftende boken.
Det er som den klare bevisstheten; sjelen snakker til oss.

Til toppen

Andre utgaver

Sjelen
Bokmål Heftet 2020