Skamtegnet (Innbundet)

gjengitt etter Oskar Prods Brattenschlags etterlatte nedtegnelser

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 557
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205473034
Kategori: Krim og spenning
Omtale Skamtegnet
Tredje historiske krim fra spenningsmesteren H.K. Fauskanger!

Året er 1905, Norge er i ferd med å løsrive seg fra Sverige, og det foregår hemmelige forhandlinger for å unngå krig. Ved statsministerens kontor i den norske hovedstaden er Oskar Brattenschlag assistent for statsministerens sekretær Calmeyer. Det er ikke bare krig som truer. En ukjent mann segner om utenfor Brattenschlags dør. Han rekker å mumle «Overleveringen mislyktes. Underrett Calmeyer.». Så tegner han et hakekors i blod og utånder. I hånden har han en side fra den håndskrevne gotiske bibelen Codex Argenteus. Brått er Brattenschlag virvlet inn i et blodig mysterium som omfatter forsvunne runeinnskrifter, gryende nazisme og noe eller noen som ikke viker tilbake fra å ta liv for å oppnå sine mål og for å skjule hvem de er.

Til toppen

Mesterlig mysteriefortelling...
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Andre utgaver

Skamtegnet
Bokmål Ebok 2015
Skamtegnet
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av H. K. Fauskanger:

Anmeldelser av Skamtegnet

«Mesterlig mysteriefortelling (...) en suverent utført kosmopolitisk spenningssaga som dypest sett kan leses som et varsko mot politisk og religiøst svermeri. Men fremfor alt er dette en strålende oppsang til den gode, gamle lesegleden, løftet frem av hederskronede stimuli som kodede manuskripter, skjulte skatter, renkespill og svik. Fauskanger syr tilsynelatende uanstrengt sammen en ekstremt sinnrik og allikevel fullkomment logisk intrige, der slutten er en anskuelsesundervisning i hvordan absolutt alle tråder skal samles uten at det blir krampaktig og kunstig.»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Fauskanger har komponert en raffinert intrige, ikke uten gørr og vold, svik og menneskeskjebner på stupet, men det er på en måte språket som driver det hele fram. Ordrebuser og eldgamle tegn pirrer herrenes nysgjerrighet, ofte er det små nyanser i argumentasjon og forklaringer som fører til de krappe skiftene. (...) Skamtegnet byr på snertne forviklinger og generelt drivende fornøyelig lesning, som definitivt ikke fordamper så fort man har klappet boken sammen.»
Sindre Andersen, Klassekampen

«Det er morsomt tenkt, og konsekvent gjennomført både når det gjelder intrigebygging, tidskoloritt og språkføring.»
Sindre Hovdenakk, VG

«En røverroman? Ja visst. Og en lek med sjangeren? Ja, det også. Men det er dyktig gjort, med en egen besnærende spenning i bunnen. (...) originaliteten hans, gløden og trøkket - det er det ikke mange som kommer opp mot.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: