Skandale i Böhmen og andre Sherlock Holmes-eventyr (Innbundet)

kriminalnoveller

Serie: Sherlock Holmes 

Forfatter:

Sidney Paget (Illustratør) Nils Nordberg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 407
Illustratør: Paget, Sidney
Forlag: Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: The adventures of Sherlock Holmes
Oversatt av: Nordberg, Nils
Serie:
ISBN/EAN: 9788274885592
Kategori: Krim og spenning
Omtale Skandale i Böhmen og andre Sherlock Holmes-eventyr
«For Sherlock Holmes er hun alltid Kvinnen... I hans øyne overstråler og overgår hun alle sine medsøstre. Ikke slik å forstå at han følte noe som kan kalles kjærlighet. Alle følelser, og spesielt denne, var uforenlig med hans kolde, presise og vidunderlig avveide hjerne ... Og likevel var det bare én kvinne for ham, og det var den fordums Irene Adler, med det tvilsomme og betenkelige rykte.»
Etter to romaner om Sherlock Holmes, kom Conan Doyle på ideen med å skrive en serie noveller. I juli 1891 stod Holmes frem for leserne av månedstidsskriftet The Strand Magazine. Det ble en suksess ingen hadde sett maken til. På et års tid var mesterdetektiven kjent verden rundt.
Her, i et av kriminallitteraturens mest sentrale verker, er samlet de første tolv novellene om Holmes. Her er mysterier som forbundet for rødhårete menn, det skrekkelige flekkete båndet, appelsinstenene som varslet død, hvordan ingeniøren ble av med en tommelfinger, og selvsagt hvorfor Sherlock Holmes aldri kunne glemme Irene Adler.

Til toppen

Flere bøker av Arthur Conan Doyle:

Bøker i serien

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: