Den fremmede (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Stranger
Oversatt av: Busk, Sissel
ISBN/EAN: 9788202490737
Kategori: Krim og spenning
Omtale Den fremmede

Kjærligheten – hemmelighetene – løgnene

Han dukker opp som fra intet, kanskje i en bar, på en parkeringsplass, i en dagligvarebutikk. Ingen vet hvem han er. Ingen vet hva han vil. Men det han vet, kan ingen nekte for. Når han hvisker ordene i øret ditt, faller verden i grus.

Adam Price har alt: En vellykket ekteskap, to flotte sønner. Hele den amerikanske drømmen er fullkommen. Men da han møter den fremmede, får han vite redselsfulle hemmeligheter om sin kone Corinne. Da han velger å konfrontere henne, går det perfekte livet deres i oppløsning, det er som om det aldri har eksistert. Men avsløringene kan også få dødelige følger, hvis ikke Adam handler raskt.

Til toppen

Andre utgaver

Den fremmede
Bokmål Ebok 2016
Den fremmede
Bokmål Lydbok-CD 2016
Den fremmede
Bokmål Lydbok MP3-CD 2016
Den fremmede
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Den fremmede
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Harlan Coben:

Om forfatter Harlan Coben

De beste fortellingene starter i virkeligheten


«I Den fremmede har jeg ikke funnet på at det finnes nettsider som hjelper kvinner med å late som de er gravide. Nettsidene finnes. Og misbrukes.»

Harlan Coben vet ikke hva han skulle gjort hvis han ikke hadde vært forfatter. Han har ingen andre ferdigheter, ifølge ham selv. Er både rotete, glemsom og distré. Derfor skriver han, det er en slags desperasjon i livet, han vet ikke om han kunne hatt en ”normal” jobb. Å skrive er alt han kan, sier han. Men gjett om han kan!

 

Hva ville skje hvis …

– Nesten alle mine ideer kommer fra noe som hender i min hverdag. Jeg ser en situasjon, og tenker: Hva ville skjedd dersom … og så begynner fantasien å spinne. I Den fremmede har jeg ikke funnet på at det finnes nettsider som hjelper kvinner med å late som de er gravide. Nettsidene finnes. Og misbrukes. Fantasien tok meg et steg videre, og jeg tenkte: Hva hvis en mann gifter seg med en såkalt gravid kvinne, og senere finner ut at hun bare simulerte graviditeten?

 

Kriser i normale liv

Coben skriver om vanlige mennesker som befinner seg i ekstraordinære situasjoner fordi livet har forandret seg i løpet av noen dramatiske minutter. Han får leseren til å identifisere seg med karakterene, det blir helt umulig å forlate dem. Den fremmede er et klassisk eksempel. Leseren får følelsen av å være i Adams sko, og forstår hva han tenker og føler.

 

Motiverende trussel

– Jeg elsker å sitte foran tastaturet. For meg er livet som forfatter det optimale, og jeg ser ingen ulemper ved det. Det eneste må eventuelt være reisingen når det lanseres. Så er det også sånn at det å skrive ikke blir enklere med årene, du lever alltid med usikkerheten, tanken om å ikke klare det du nettopp har levert enda en gang. Den stemmen prøver alltid å gjøre meg bekymret når jobben med en roman er over, men livet har lært meg at dette er en normal del av livet som forfatter.

Coben er ydmyk på tross av den enorme salgssuksessen, og noe av det han setter mest pris på er å leve et normalt liv med sin kone og fire barn i New Jersey.

 

Få historien til å gripe

– Familien er det viktigste, og derfor handler også bøkene mine om historier og hendelser som har med familie og foreldre å gjøre. Det dreier seg om å få pulsen til å øke, men vel så viktig er det å treffe midt i hjertet. Når leseren bryr seg om hva som skjer med karakterene, har jeg gjort jobben som forfatter, sier Coben.

 

Uforutsigbare intriger

Master of the Hook kaller amerikanerne ham. Han innrømmer da også at det dreier seg om å få leseren hektet. Men ikke bare. Når han begynner vet han hva han skal starte med og hvordan det skal slutte – men ikke så mye om det i midten.

– Jeg sammenlikner ofte skrivingen med en tur fra der jeg bor, New Jersey, til California. Jeg kunne tatt Route 80 direkte, men det er mulig å dra via Suez-kanalen og stoppe i Tokio. Uansett lander jeg til slutt i California, avslutter forfatteren som med dette har sett den åttende av sine romaner fyke inn på bestselgerlisten til New York Times.

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: