Den siste pilegrimen (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 520
Forlag: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241908996
Kategori: Krim og spenning
Omtale Den siste pilegrimen
Den gamle motstandskjemperen Carl Oscar Krogh finnes drept på bestialsk vis i sitt hjem i Holmenkollen. Få uker tidligere blir beinrester fra tre mennesker oppdaget i Nordmarka, trolig fra krigens dager. Oslo-politiet søker etter en sammenheng. Etterforskningen viser snart at Krogh var en av den myteomspunne kaptein Kaj Holts nærmeste medarbeidere under krigen . og en av de siste som forsøkte å finne årsakene til Holts mystiske dødsfall i Stockholm sommeren 1945.
I en labyrint av løgner og fortielse ledes politietterforsker Tommy Bergmann tilbake til en krig der sporene snart er visket ut, til en tid da sannheten var det første offeret, kjærligheten en slagmark og overlevelse den eneste æren.

Til toppen

Vinner av Rivertonprisen 2013

Andre utgaver

Den siste pilegrimen
Bokmål Ebok 2013
Den siste pilegrimen
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Gard Sveen:

Anmeldelser av Den siste pilegrimen
«...råsterk debut»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Vinner av Rivertonprisen 2013. 
Gard Sveen er første debutant som har vunnet prisen siden Jo Nesbø vant for Flaggermusmannen i 1997.

Fra juryens begrunnelse: Gard Sveen presenterer i denne debuten den spesielle, kontroversielle og samtidig dyktige politietterforskeren Tommy Bergmann som prøver å finne en sammenheng mellom et drap sommeren 2003 og et skjelettfunn fra 2.verdenskrig. Den spennende og svært innholdsrike handlingen berører flere ulike temaer, blant annet en lite belyst del av norsk krigshistorie.

Til toppen