Skygger over Somerset (Heftet)

Forfatter:

Elisabet W. Middelthon (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 548
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Somerset
Oversatt av: Middelthon, Elisabet W.
ISBN/EAN: 9788205472754
Kategori: Romaner
Omtale Skygger over Somerset
En rikt brodert sørstatsroman om sterke kvinner og menn, og om konflikten mellom familie, ambisjoner og oppdagertrang.

South Carolina tidlig på 1800-tallet: Unge Silas Toliver planlegger å følge vennen Jeremy Warwick til East Texas for å etablere en egen bomullsplantasje. Men faren etterlot ikke Silas noen arv, så han har ingen midler til å realisere drømmen for seg og forloveden Lettie.
Inntil den rike naboen og plantasjeeieren Carson Wyndham kommer med et uventet forslag: Hvis Silas gifter seg med datteren hans, den opprørske og frittenkende Jessica, vil Carson finansiere reisen til Texas og hjelpe Silas i gang.
Tvunget av egne demoner og et ustoppelig behov for å bli herre over egen jord, fatter Silas et valg som blir skjebnesvangert ikke bare for ham, Lettie og Jessica. Beslutningen kaster en forbannelse over Somersets bomullsmarker, en forbannelse som også kommende generasjoner må leve med.
Skygger over Somerset.er en rikt brodert sørstatsroman om sterke kvinner og menn, og om konflikten mellom familie, ambisjoner og oppdagertrang. Boken er en frittstående forløper til Leila Meachams kritikerroste roman Rosenes hemmelighet.

Til toppen