Slik blir du styrtrik i Asia (Innbundet)

Forfatter:

Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: How to Get Filthy Rich in Rising Asia
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
ISBN/EAN: 9788202407155
Kategori: Romaner
Omtale Slik blir du styrtrik i Asia
Slik blir du styrtrik i Asia er forkledd som en selvhjelpsbok. Fortelleren omtaler seg selv som du. Han har en insisterende nesten aggressiv tone, ikke ulik den Aravind Adigas forteller bruker i Hvit tiger. Boken handler om drømmen om rikdom, om å lykkes, om å bli en å regne med i verden.

Fortelleren er den yngste gutten i en fattig familie, og derfor er han utsett til å bli den som får utdanning. Storebroren må jobbe og bidra til alles livsopphold og søsteren blir giftet bort. På skolen treffer han en jente, bare omtalt som 'Pretty Girl' og forelsker seg håpløst i henne. Gjennom ekstrajobben hans i en dvd-sjappe blir de venner og til slutt elskere for en enkelt natt, før hun forteller at hun skal vekk fra slummen. Hun drar dagen etter.

Fortelleren slår seg opp på å selge flaskevann, og Pretty Girl selger seg selv og vakre møbler. Begge lykkes, men de er ikke lykkelige. Han gifter seg med en annen og blir stadig rikere, samtidig gjør rikdommen at han blir truet på livet.

Hvordan bli styrtrik i Asia blir fortalt i korthugde kapitler i et røft språk. Gjennom 200 sider følger vi en mann bokstavelig talt fra vugge til grav i et samfunn i uregulert sterk økonomisk vekst. Det er på samme tid en medrivende fortelling om kjærlighet og kampen for å lykkes og en beisk og opprørende skildring av et kynisk samfunn bygd på den sterkestes rett.

Moshin Hamid skrev Den motvillige fundamentalist som kom ut i 2009, og som var en av P2s lesesirkelbøker i fjor høst. Boken vakte oppsikt i USA da den kom ut, og fikk også mye oppmerksomhet da den kom på norsk. Den motvillige fundamentalist er akkurat blitt film med Kate Hudson, Liev Schreiber og Kiefer Sutherland.

Til toppen

Rått og godt om kynisme og korrupsjon i Asia

Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Flere bøker av Mohsin Hamid:

Anmeldelser Slik blir du styrtrik i Asia

 "Slik blir du styrtrik i Asia er ei krass, utleverande skildring av eit samfunn der mange ikkje skyr noko middel for å oppnå suksess, økonomisk suksess (...) Det er ei god stund sidan eg har lese ei bok som har opprørt meg like mykje som denne."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

Det er en velskrevet og bilderik liten roman, dette, som fyller sine 169 sider med stil."
Leif Ekle, NRK P2

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: