Sluk (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202392499
Kategori: Romaner
Omtale Sluk

"Det gror ikke før det har blødd. Var det ikke det alle hadde sagt før jeg dro min vei? At jeg måtte finne meg selv? Jeg måtte finne meg selv, sa de. Men jeg ville ikke det. Den siste jeg ville finne var meg selv. Jeg ville finne en annen, som var lettere å ha med å gjøre enn meg, en jeg kunne komme overens med, som jeg kunne leve med uten å dø."

SLUK er historien om forfatteren Funder, en roman med mange stemmer og uttrykk, bundet sammen av vers og refrenger. Den forener en strålende sommerfortelling fra Oslo på sekstitallet med et marerittaktig opphold i den amerikanske småbyen Karmack. Femtenåringen Funder med kallenavnet Chaplin skal være en sommer alene med moren på Nesodden, men tvinges til å se seg selv med nye øyne da han i august tar båten hjem. Senere skriver han en fortelling om ulykkesfuglen Frank Farreli som også bor sammen med mor, men i likhet med Funder ikke kan fortelle om det han roter seg bort i. Det handler blant annet om trofasthet, om å settes på prøve som menneske, om avgjørende begivenheter som viser hva slags stoff man er laget av.

Til toppen

...den gir en uvanlig leseropplevelse som denne leser ikke ville vært foruten
Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa

Andre utgaver

Sluk
Bokmål Lydbok-CD 2012
Sluk
Bokmål Lydbok MP3-CD 2012
Sluk
Bokmål Ebok 2012
Sluk
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Sluk
Bokmål Heftet 2013
Sluk
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Lars Saabye Christensen:

Anmeldelser Sluk

"Boka kan tolkes på uendelig mange måter, og den gir en uvanlig leseropplevelse som denne leser ikke ville vært foruten."

Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa

 

"Sluk er en roman båret av like deler dikterisk aggresjon og stor fortellerglede. En selvbiografisk preget roman som ikke kan unngå å gjøre inntrykk."

Sindre Hovdenakk, VG

 

"Det er sjelden jeg har lest en mer poetisk, elegant og original forfatterbiografi (…) og med en epilog så intens, eksistenstung, autentisk og vakker at den slår meg helt ut."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Øm, trist og vakker bok om død, skyld og forsoning.(...) Hans kanskje sterkeste og beste bok siden Halvbroren."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

 

"Den nye romanen «Sluk» mer enn innfrir. Den er et løft i forfatterskapet."

Leif Ekle, NRK P2

 

Gjentagelsens virtuos

"Lars Saabye Christensen kommer med et uslåelig tilbud til norske bokelskere. Begynner som et ekko og ender som et originalt mesterverk."

Rune Hallheim, Aftenposten

 

 "Det er simpelthen strålende ... Hadde vi hatt terningkast, skulle han fått yatzy i seksere."

Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land

 

"Men Saabye Christensen er overhodet ikke skjønnmalende eller romantiserende. De grelle personlighetstrekkene som kjennetegner tenåringer er så godt skildret i Funders tilfelle at leserens frykt for gjenkjennelse kan anta eksistensielle proporsjoner. Når man blir grepet av historien er det ikke fordi forfatteren har kokt søtsuppe."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

 

"En vakker hyllingssang for sekstitallets husmødre (...) og et spesielt fint bilde av morskjærlighet."

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

 

(...)samtidig har den noe gåtefullt og uutgrunnelig over seg, som gjør at jeg synes dette er en av de bedre romanene fra Christensens hånd."

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Til toppen