Snowden-filene (Innbundet)

historien om verdens mest ettersøkte mann

Forfatter:

John Grande (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 285
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Snowden files
Oversatt av: Grande, John
ISBN/EAN: 9788275477079
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Snowden-filene
Det hele begynte våren 2013 med en e-post til en journalist i The Guardian. Avsenderen var Edward Snowden, en 29 år gammel agent i det svært hemmelige National Security Agency (NSA). I de neste månedene skulle Snowden stå frem som den mest spektakulære varsleren i USAs historie. Han lekket svært sensitiv informasjon som viste hvordan amerikansk og britisk etterretning spionerte på helt vanlige borgere.

Overvåkingen var så omfattende at det var vanskelig å fatte. NSA samlet data fra millioner av private e-poster, tekstmeldinger og telefonsamtaler. I juni 2013 begynte The Guardian å publisere Snowdens avsløringer etter å ha møtt en sliten og redd ung mann på flukt. Nyheten gikk verden over, og amerikanske og britiske myndigheter gjorde alt de kunne for å forhindre flere avsløringer.

Snowden-filene er en virkelighetens thriller i Alle presidentens menn-ånd og forteller historien om Snowden, hans motiv og hans tanker, og hans dramatiske flukt fra USAs etterretningsagenter. Flukten gikk med fly over store deler av verden, og endte – foreløpig – i Russland.

Til toppen

Andre utgaver

The Snowden files
Engelsk Heftet 2016
Snowden-filene
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Luke Harding:

Anmeldelser Snowden-filene
"Luke Harding har gjennomført dette prosjektet med stålkontroll. Fremstillingen er like stødig og troverdig, som den er velskrevet og spennende."
Stein Inge Jørgensen, VG

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: