Solkongen (Innbundet)

historien om Ludvig 14.

Forfatter:

Henrik Eriksen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 350
Forlag: Schibsted
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ludvig XIV
Oversatt av: Eriksen, Henrik
ISBN/EAN: 9788251655125
Kategori: Historie
Omtale Solkongen
Herman Lindqvist beretter på uforlignelig vis om Ludvig 14. og livet i Versailles på slutten av 1600-tallet og begynnelsen av 1700-tallet. Ludvig var bare fire år da han ble konge, og han regjerte i hele 72 år. Prakten og skjønnheten ved hoffet var større enn noen gang tidligere og etiketten var en oppvisning i kunst og kunstighet. Ludvig ville selv bli kalt Solkongen. Dette er en historisk periode som Herman Lindqvist elsker - og det merkes! Enhver som begynner å lese i denne boken om Ludvig 14., vil bli revet med av historien om kongen som er blitt stående som selve begrepet på den fullkomne makt.

Til toppen

Andre utgaver

Solkongen
Bokmål Heftet 2013

Flere bøker av Herman Lindqvist:

Anmeldelser av Solkongen

"Som i tidligere bøker strutter boken av fortellerglede, pikante opplysninger, saftige historier og en dose etikette fra det franske hoff. Alt satt inn i en historisk kontekst …Han makter å omgjøre tørt historisk materiale til levende fortellinger av kjøtt og blod." Terningkast fem. Trond Blikø, Trønderavisa.

"Grundig og lærerikt ... Lindqvist fører som i sine tidligere bøker et lett og engasjerende språk. Han vet å underholde leseren, og fortellergleden går ikke på bekostning av sakligheten." Terningkast fem. Stein Inge Jørgensen, VG

«Han er populærhistorikeren over alle populærhistorikere i Norden.» Ulf Andenæs, Aftenposten

Til toppen