Søren Kierkegaard (Innbundet)

den fromme spotteren

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 480
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788275476300
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Søren Kierkegaard
Trond Berg Eriksen (f. 1945) er professor i idéhistorie ved universitetet i Oslo og en av landets mest populære kultur- og kunnskapsformidlere. Hans bøker spenner i tema fra Augustin til Nietzsche, foruten bredt anlagte kulturhistoriske skildringer av antikken og Roma spesielt.
 
Berg Eriksens nye bok er en av de mest omfattende presentasjoner av Kierkegaard skrevet av en norsk forfatter. Boken forsøker å tegne et bilde av den skikkelsen som inspirerte både Henrik Ibsen, Franz Kafka, Martin Heidegger og eksistensialistene i det 20. århundre. Kierkegaard er en av de få nordiske forfattere som i dag virkelig tilhører verdenslitteraturen. Vi har fordelen av å lese ham på grunnspråket, fordi Norge og Danmark fremdeles hadde en felles kultur i 1813.
 
Fremstillingen har et hovedfokus på Kierkegaards selvforståelse som forfatter, fordi de sentrale tankene hans omkring selvet og «den enkelte» på mange måter er utmyntet i refleksjonene omkring hva han faktisk gjør. Det er et forfatterskap som vesentlig dreier seg om «Digteren» selv og den særegne forfatterrollen som Kierkegaard mot slutten av sitt liv mener han har fått tildelt av «Styrelsen». Han har en kallsbevissthet og en selvbevissthet som strutter. «Jeg veed meget godt, at jeg i dette Øieblik er det meest begavede Hoved blandt alle Yngre …»
 
Bokens utgivelse sammenfaller i tid med 200-årsjubileet for Søren Kierkegaards fødsel i København, våren 2013, et jubileum som også vil bli markert i Norge.
 

Til toppen

Andre utgaver

Søren Kierkegaard
Bokmål Ebok 2013
Søren Kierkegaard
Bokmål Heftet 2013

Du vil kanskje også like