Sosial kontroll (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 278
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215030340
Kategori: Sosiologi

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Sosial kontroll
Sosial kontroll er alle tiltakene og ordningene som settes i arbeid for å få folk til å rette seg etter normer for hvordan man bør oppføre seg. Sånn sett er sosial kontroll et svar på spørsmålet om hvordan samfunn i det hele tatt er mulig.«Ugelvik skriver fram sitt «og hva så?» på ett alldeles utmärkt sätt (¿) Kort sagt, boken går i land med att vara ett väl utfört pedagogiskt hantverk.»
Tove Pettersson, Sosiologen.no

Den sosiale kontrollens virkemidler kan være mer eller mindre inngripende; fra vage hint og påføring av dårlig samvittighet til direkte fysisk tvangsmakt og vold. Kontrollen kan være konstruktiv, velfungerende og skapende, eller undertrykkende og destruktiv. Den kan i større eller mindre grad ha utilsiktede negative konsekvenser.

Denne boken klargjør begrepet og hjelper leseren med å bli oppmerksom på den sosiale kontrollen i ulike former på en slik måte at de legges åpne for analyse. Målet er å legge til rette for presise, konstruktive og kritiske analyser av sosial kontroll i praksis ved hjelp av et hensiktsmessig begrepsapparat.

«I forordet framgår det at boka primært er beregnet for kriminologistudenter. Det virker vel beskjedent. Forfatteren er en god formidler og boka er spekket med eksempler.»
Bergljot Baklien, tidligere forsker ved SIRUS

Til toppen

Flere bøker av Thomas Ugelvik: