Spill og lær ballspill (Heftet)

En innføring i skudd-på-mål-spill

Forfatter:

og

Laila Kolostyák (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 180
Illustratør: Kolostyák, Laila
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276345872
Kategori: Pedagogikk
Fag: Kroppsøving
Nivå: Akademisk
Omtale Spill og lær ballspill
Ballspill utgjør en stor del av kroppsøvings- og idrettsundervisningen i skolen. Spill og lær ballspill handler om de fire skudd-på-mål-spillene: basketball, fotball, håndball og innebandy. Boka gir leseren en pedagogisk bakgrunn for å kunne reflektere over og undervise ballspill i skolen.

Første del er en generell innføring i ballek og ballspill som dannende aktivitet og et innblikk i de ulike ballspillenes utvikling og historie. Del to beskriver og diskuterer ulike læringsmål og læringsinnhold. I del tre presenteres forskjellige metodiske modeller. Del fire inneholder et stort utvalg lek- og spilleformer som viser hvordan balleker, småspill og koordinative balløvelser kan bygges opp til en elevorientert og målrettet tilrettelegging for skudd-på-mål-spill.

Spill og lær ballspill henvender seg til lærere som underviser i kroppsøving og idrettsfag, og til studenter som har ballspill som del av sin idrettsfaglige utdanning på universitet og høgskole. Boka kan også være til hjelp for trenere og ledere innen frivillig idrett som jobber med unge utøvere.

Til toppen