Spiritisme (Heftet)

samtaler mellom levende og døde

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 179
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788253038100
Kategori: Religion
Omtale Spiritisme
Spiritisme er ulike former for kontakt med de døde «på den andre siden». Dødekontakt blir ofte fordømt som en usalig miks av løgn, bedrag, underholdning og forretningsvirksomhet. Men spiritisme er religion, som jo nettopp kjennetegnes ved kommunikasjon med åndelige vesener og universer, på tvers av tid og rom. Dagens spiritisme kan spores tilbake til 1848 med en påfølgende «spiritistisk farsott» i USA, Europa og Latin-Amerika.

Kommunikasjon som krysser grensen mellom liv og død er også forbundet med eldre tiders folketro og med alternativ behandling.
Hva inneholder spiritismen? Hva tror man på, hva mener man å erfare og hva kjennetegner budskapene fra de døde? Boka gir en framstilling av spiritistisk praksis, hvordan spiritisme er organisert i Norge i dag, og av kontakt med døde som historisk fenomen. Den viser også hvordan sanseerfaringer utfordrer våre tradisjonelle religionsbegreper.

Spiritisme har inntil nylig vært stemoderlig behandlet innen religionsfaget. Dagens spiritisme har, tross utbredelsen, ikke vært ansett som «ordentlig» religion. Anne Kalvig hevder at ny kunnskap om spiritisme kan korrigere og berike eksisterende oppfatninger om religion. I denne boka fester hun spiritismen på religionskartet en gang for alle.

Til toppen