Spiseforstyrrelser (Heftet)

forståelse og behandling

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 337
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245024296
Kategori: Helse- og sosialfag

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Spiseforstyrrelser
Spiseforstyrrelser er komplekse lidelser som ofte får alvorlige fysiske og psykiske konsekvenser for den som er syk. For noen er slik sykdom en livstruende tilstand, for andre en plagsom følgesvenn som preger mange sider ved livet. Andre igjen, og særlig de yngste med en kort historie med spiseforstyrrelse, kan legge sykdommen bak seg etter kortvarige intervensjoner.
Denne boken bidrar til en forståelse av hvordan spiseforstyrrelser oppleves for barn, unge og voksne, hvordan de fremtrer og hvordan man som hjelper kan bidra. Den består av 36 kapitler fordelt på følgende 11 deler:
Brukererfaringer Diagnoser og utredning Risikofaktorer Forebygging Grunnleggende elementer i behandling av spiseforstyrrelser Behandling i primærhelsetjenesten Behandling i psykiatrisk spesialisthelsetjeneste Andre behandlingsformer Innleggelse i somatisk sykehus og somatisk behandling i psykisk helsevern Samsykelighet ved spiseforstyrrelser Avsluttende refleksjoner
Forståelse og behandling av spiseforstyrrelser krever tverrfaglig samarbeid.
Denne boken har sprunget ut fra fagmiljøet ved Regional seksjon spiseforstyrrelser (RASP) ved Oslo universitetssykehus.

Bokens redaktører, Øyvind Rø, Trine Wiig Hage og Vigdis Wie Torsteinsson, har ulik fagbakgrunn, men alle lang erfaring fra forskning og klinisk praksis.
Boken vil være nyttig for alle som treffer personer med spiseforstyrrelser i ulike sammenhenger, det være seg som representant for kommunehelsetjenesten eller somatisk og psykiatrisk spesialisthelsetjeneste, eller som pårørende. Den vil også være relevant for alle som utdanner seg for et virke i disse kontekstene, fra sykepleie, medisin og psykologi til sosialt arbeid og barnevern.

Til toppen

Flere bøker av Øyvind Rø, Trine Wiig Hage og Vigdis Wie Torsteinsson: