Spørreskjema som metode (Heftet)

for helsefagene

Forfatter:

Christina Winther (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 64
Illustratør: Winther, Christina
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215029405
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Spørreskjema som metode
Forfatteren gir deg kunnskap om spørreskjemametodikk og spørreskjemakonstruksjon.

Innenfor helsevesenet kartlegger man gjerne helseproblemer ved hjelp av spørreskjemaer og resultatene derfra bidrar til å besvare forskningsspørsmål. Det er lett å undervurdere hvor vanskelig og tidkrevende det er å lage et godt spørreskjema. Dessuten trenger man forskningsinnsikt for å unngå feil som kan påvirke kvaliteten på undersøkelsen og i verste fall føre til at man trekker feilaktige konklusjoner.

Boken er relevant på både bachelornivå og høyere nivå; for medisinstudenter som skriver en prosjektoppgave, eller masterstudenter innenfor sykepleie, psykologi, farmasi, fysioterapi mfl. For ansatte i kommunehelsetjenesten vil den også være nyttig.

«Det fungerer med usedvanlig letthet språklig og pedagogisk når spesialist og professor Eberhard-Gran ved det medisinske fakultet, UiO, skriver en liten håndbok om spørreskjema som metode.»
«Sykepleien» 7, 2017

«Malin Eberhard-Gran gitt oss en perle av en introduksjon til temaet kvantitativ forskning ... Også som medisinstudent ville jeg nok blitt svært glad om jeg fikk tak i en bok som denne. Inspirerende og opplysende, kortfattet ¿ og overkommelig i pris.»
«Utposten» 5, 2017

Malin Eberhard-Gran er spesialist i samfunnsmedisin og professor i klinisk epidemiologi ved det medisinske fakultet, UiO. Hun er prosjektleder for flere større befolkningsundersøkelser både ved Folkehelseinstituttet og Akershus universitetssykehus, og hun har utviklet mange spørreskjemaer. I tillegg underviser hun medisinstudenter, foreleser om reproduktiv epidemiologi og holder metodekurs for helsepersonell på Akershus universitetssykehus.

Til toppen