SPQR (Innbundet)

Det gamle Romas historie

Forfatter:

Eve-Marie Lund (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 560
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: SPQR
Oversatt av: Lund, Eve-Marie
ISBN/EAN: 9788202605254
Kategori: Historie

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale SPQR
SPQR er den definitive historien om det gamle Romerriket. Mary Beard tar for seg 1000 års historie og viser hvorfor det gamle Roma fortsatt er svært viktig. Historien om imperietbygging, erobringer, grusomhet og dekadanse brukes til skrekk og advarsel. Modellen for borgerskap, sikkerhet og individets rettigheter en del av våre sivilisatoriske idealer den dag i dag. I denne definitive historien gir Beard et nytt blikk på Romerriket.

I SPQR tilbyr en av verdens fremste klassisister et nytt blikk på Romerrikets historie. Mary Beard undersøker ikke bare Romas forbløffende vekst fra en ubetydelig landsby i Italia til en global supermakt, men også hvordan de så på seg selv og sine prestasjoner og hvorfor de fortsetter å være viktige for oss.


Til toppen

Andre utgaver

SPQR
Bokmål Ebok 2019
SPQR
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Mary Beard:

Anmeldelser SPQR

Ny moderne klassiker 20.09.2019
Fortsatt kan Romas historie framstå som en lang rekke store menn og avgjørende slag. Men faghistorikerne har i mange år beveget seg inn den mørke antikken: Slavenes kjellerværelser, kvinnenes liv, arbeidernes verksteder og provinslivet langs rikets yttergrenser. Ingen annen historiker har som Mary Beard klart å skildre denne nye kunnskapen på en måte som både er tilgjengelig og kritisk.
... Boka er en gjenoppdagelse av antikken.
Aage Borchgrevink, Dagbladet

Et storverk om Romas første tusen år kaster nytt lys over historiens første populist.
«Etter 50 år som klassisk forsker øser Beard av sin kunnskap og tar mål av seg å fortelle det romerske rikets første tusen år, og resultatet er et engasjerende historieverk som forsøker å forstå romerne ut fra datidas premisser.»
Astrid Hygen Meyer, Klassekampen

Til toppen