Stallo av Stefan Spjut (Ebok)
Ebok

Stallo (Ebok)

Forfatter:

Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.24 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Stallo
Oversatt av: Herrman, Bjørn Alex
ISBN/EAN: 9788249513888
Kategori: Krim og Spenning og Skjønnlitteratur
Omtale Stallo
En mor med en liten gutt har lånt en hytte i skogen. Trær, mygg, blomster, fugler. Og hva er det med haren og reven og flaggermusen? Så får gutten et glimt av et stort dyr. Og hva er det moren hans ser, som hun vil skjerme sønnen for?

Magnus forsvinner denne sommerkvelden i 1978, men ingen tror på det moren forteller om hva som skjedde. Femogtjue år senere blir et nytt barn borte. På hjemmesiden sin publiserer Susso Myrén et bilde hun har tatt av en merkelig skikkelse: en liten kall, kanskje bare en meter. Øynene langt fra hverandre.

I "Stallo" er store troll virkelige. Det er også vetter og nisser og skrømt. Her er dyr som forandrer seg foran øynene dine, og mus og lemen som går i sinnet på folk.

Troll er farlige og uberegnelige. Det vet de som lever med dem tett innpå seg på en avsidesliggende gård. Det vet Susso når beistene kommer etter henne.
"en fantastisk roman i alle betydninger av ordet. Jeg var bergtatt fra aller første side
KARL OVE KNAUSGÅRD

Til toppen

Andre utgaver

Stallo
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Stefan Spjut:

Anmeldelser Stallo
«… som sådan [spennings- og skrekkromanen] tror jeg den er blant de aller beste jeg har lest»
Leif Ekle, NRK P2

«Det høres banalt ut, men boken drar deg inn til en uhygge man trodde man hadde vokst ifra» 
Kristian Hegertun, Vårt Land

«Magisk ... Det er fascinerende hvordan en forfatter kan gjøre en relativt rasjonell og våken leser fortrolig med noe så uvirkelig som troll» 
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa

​"I Stefan Spjuts forrykende spenningsroman Stallo er naturen mørk, våt, kald og uregjerlig. Og ingen vil helt kunne benekte at troll må finnes etter å ha lest den … akkurat som navn blir på moten igjen når alle de rare tantene og gubbene som brukte dem i forrige runde er i ferd med å dø ut, gjør også nisser og troll nye inntog i kulturen. Og sjelden så sterkt som i Stefan Spjuts Stallo ... Spjuts fremstilling av hverdagsliv og selvbilde i det nordlige Skandinavia er utført med godt gehør»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Stallo av Stefan Spjut er en fantastisk roman i alle betydninger av ordet. Jeg var bergtatt fra aller første side, ikke bare fordi historien er intenst medrivende og hele tiden overraskende, ikke bare fordi Spjut har klart det mesterstykket å skrive overbevisende om eksistensen av troll og skrømt i de nordiske skogene, men også fordi det skjer i et språk som har øye for den hverdagen vi ellers kjenner ut og inn, så presist og velskrevet at den ligger og lyser på sidene."
Karl Ove Knausgård

"i ren litterær gestaltning er Spjut sterkere enn nær sagt alle svenske forfattere i [thriller]sjangeren"
Sydsvenskan

"Jeg elsker denne historien"
Litteraturmagazinet


"Stefan Spjut er en atskillig sterkere stilist enn Stephen King, men han har samme uhyggelige evne til å få leseren til å tro på det utrolige."
Dagens nyheter

"Det er så grenseløst spennende"
Helsingborgs Dagblad

"Stefan Spjut har virkelig vevd en skikkelig historie … Rett som det er tenker jeg at dette likner – og holder like høyt nivå som – John Ajvide Lindqvists fortellinger. Her er også trekk av Selma Lagerlöfs magiske realisme."
Värmslands folkblad

Til toppen