Stasia (Innbundet)

Serie: 20 under 30 7

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788202392451
Kategori: Romaner
Omtale Stasia
​Sakte bøyde du deg fram og strøk lakk på tåneglene, en etter en. Du sa at du fargela en negl for hvert år du hadde igjen å leve. Ti til sammen. Blås på dem, sa du så til meg, og jeg bøyde meg ned og blåste. Da løsna alle neglene dine. De løsna og falt på gulvet. Og de ble liggende der nede, på det blå gulvteppet i bilen. Ti til sammen. Armin og Stasia lever et trekkfuglliv. Foreldrene driver en omreisende entreprenørvirksomhet i Europa, og en dag henter de barna, som har bodd en stund hos sin mormor i Norge, og tar dem med seg fra land til land. 

Til toppen

Andre utgaver

Stasia
Bokmål Ebok 2012
Stasia
Bokmål Heftet 2013
Anmeldelser Stasia

(...) den evner helt fra begynnelsen av å gi formidle stor uro, som varsler en dyster utgang.(...)en lovende debut.
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa

"Stasia er opprivende lesning: barnets lyse og naive fortellerstemme gjør det mørke enda mørkere. Boka kribler lenge i bakhodet, og får meg til å håpe på mer av denne typen litteratur fra Strassegger: uvanlig, oppfinnsom og oppslukende."
Ellen Sofie Lauritzen, Dagbladet

"Peter Strassegger scorer på kreativitet og originalitet."
Live Lundh, Vårt Land

"For denne boka eier en egentone som klinger av absurdisme og surrealisme, barnlig logikk og hemingwaysk antydningskunst. En tett miks av undertekst, sprelske fabuleringer og ung kroppslighet som er frapperende og ganske annerledes enn alt jeg tidligere har lest om rotløse barn i drift.(...) Det hele er stilsikkert og tankevekkende turnert av en debutant som vet hva han driver med."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Med barnet som forteller åpnes muligheter for å eksperimentere både språklig og med leserens tillit til fortelleren. Strassegger kjenner mulighetene og bruker dem godt i Stasia, som har blitt en underlig, dyster roman.(...) Språket er vilt og undrende, dansende og samtidig stramt"
Silje Bekeng, Klassekampen

Til toppen

Bøker i serien