Stasiland (Innbundet)

Forfatter:

Jorunn Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 332
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Stasiland
Oversatt av: Carlsen, Jorunn
ISBN/EAN: 9788202241513
Kategori: Historie
Omtale Stasiland

Gjennom sin 40-årige historie var Øst-Tyskland den perfekte politistat. I Stasiland møter vi mennesker som på ulike måter var berørt av Stasi – det østtyske hemmelige politiet.

Gjennom en rekke intervjuer viser forfatter Anna Funder hvordan systemet påvirket, kontrollerte og manipulerte innbyggerne. Funder møter ikke bare motstandere av og ofre for Stasi, men også tidligere Stasi-medlemmer og informanter som fremdeles har problemer med å akseptere murens fall.

Anna Funder gjør verdenshistorien menneskelig og personlig. De ulike skjebnene gir samlet et bilde av hvordan det var å leve med slik massiv overvåking og undertrykkelse, og hvilke absurde konsekvenser det kunne ha.

Stasiland er en dokumentarbok med store litterære kvaliteter - rik på menneskelig drama, fortalt med innlevelse og varme.

Anna Funder (f. 1966) er fra Australia. Hun reiste til Vest-Berlin som student på 1980-tallet, og etter murens fall kom hun tilbake til Tyskland for å arbeide. Funder er journalist, TV- og radioprodusent og internasjonal advokat.

Anna Funder har blitt nominert til flere priser for Stasiland, og vant Storbritannias høyeste utmerkelse for sakprosa, BBC Four Samuel Johnson Prize, i 2004.


Til toppen

Andre utgaver

Stasiland
Bokmål Heftet 2012