Statsrett (Heftet)

Serie: Kort forklart 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 168
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788215027678
Kategori: Jus
Omtale Statsrett
Hvordan vedtas lover? Hvilken myndighet har Kongen? Når kan en statsråd stilles for Riksrett? Kan Høyesterett overprøve Stortinget? Kan myndighetene sensurere avisreportasjer og fjernsynsprogrammer?Boken gir en oversikt over sentrale emner i norsk statsrett. Forfatteren gir en innføring i de tre statsmaktenes kompetanse og presenterer hovedlinjene i Grunnlovens rettighetsvern. Boken vil være til nytte og glede for alle som ønsker en oversiktlig innføring i dette faget, enten de er studenter, politikere eller bare nysgjerrige på reglene som styrer kompetansen til våre tre statsmakter.

Siden 1. utgave av boken kom ut i 2013, har en rekke grunnlovsendringer trådt i kraft. Denne reviderte 2. utgaven gir en grundig og oppdatert versjon av temaet.

Benedikte Moltumyr Høgberg er professor ved Institutt for offentlig rett, Universitetet i Oslo. Hun har doktorgrad i statsrett og underviser i fagene statsrett og forvaltningsrett. Hun har tidligere jobbet som advokatfullmektig, dommerfullmektig, i Justisdepartementets lovavdeling og ved Stortinget.

Til toppen

Andre utgaver

Statsrett
Bokmål Heftet 2020
Bøker i serien