Steinbygningen (Innbundet)

Serie: XS 

Forfatter:

Gunvald Andreas Ims (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 150
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tas bina ve digerleri
Oversatt av: Ims, Gunvald Andreas
Serie:
ISBN/EAN: 9788205421684
Kategori: Romaner
Omtale Steinbygningen
Steinbygningen kom ut i Tyrkia i 2009 og ble belønnet med Sait Faik-prisen, den viktigste litteraturprisen. Boka består av fire fortellinger, rammene er fire rom: Innvandrerhuset i en nordisk havneby med trikker, blek sol og vonde minner, lungeavdelingen på et sanatorium i Schwarzwald, et fengsel, og så selve Steinbygningen - torturkammeret uten bestemt beliggenhet. Aslı Erdoğan dveler mer ved tortur, lidelse og død enn tidligere, da slike opplevelser har ligget under som vage og farlige minner.

I Steinbygningen beskrives den dypeste menneskelige lidelse og oppgivelse på en medfølende måte, med omsorg for ofrene, uten å låse dem i en offerposisjon, fordi det lyriske og musikalske er så sterkt til stede. Aslı Erdoğan er en alternativ tyrkisk litterær stemme. På en språklig original måte bærer hun vitnesbyrd om urett, ikke bare fra vrangsiden av det EU-tilnærmende Tyrkia, men i verden.           

Aslı Erdoğan (f.2067) tyrkisk prisbelønnet forfatter. To romaner på norsk: Byen med den røde kappa (2004) og Den mirakuløse mandarin (2010). I år er hun fribyforfatter i Graz, Østerrike.  

Til toppen

Andre utgaver

Steinbygningen
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Aslı Erdoğan:

Anmeldelser Steinbygningen

"Asl? Erdo?an er en meget skarpt seende og følsom forfatter som skaper fullkomne litterære tekster."
Orhan Pamuk


Sagt om Den mirakuløse mandarin:

"... førsteklasses oversatt av Gunvald Ims. Nok en gang er det et imponerende stykke besnærende lyrisk prosa Erdo?an leverer ... Det er aldeles praktfullt gjort."
Stavanger Aftenblad


"...storartet skrivekunst, en bok det nesten gjør vondt å lese..."
Aftenposten

Til toppen

Bøker i serien