Stemmen fra mellomlandet (Innbundet)

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 135
Forlag: Trond Johan Hübertz
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293461098
Kategori: Debatt og samfunn

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Stemmen fra mellomlandet
«Stemmen fra Mellomlandet» er et essay om fornuftskrisen vi befinner oss i når vi skal behandle fremtidens eksistensielle problemer som klimaendringer, energibruk og menneskers inngrep i naturen.

Det moderne mennesket - Homo sapiens - har utviklet seg fra et liv på den afrikanske savannen for ca 200 000 år eller 10 000 generasjoner siden. Bare 5-6 generasjoner har opplevd biler og fly - èn generasjon har opplevd smarttelefonen. Men menneskehjernen har ikke forandret seg stort på 200 000 år. Den er rigget for et liv i naturen - ikke særlig godt egnet til å løse den moderne sivilisasjons miljøproblemer og stadig forverrende rolle i naturens symfoni.

Boken handler om det moderne mennesket som har mistet sin kontakt med naturen og deaktivert sine evner til intuitiv tenking.

«Stemmen fra Mellomlandet» peker på andre veier enn det vi møter i den offentlige diskurs og det krever at vi våger å se problemene fryktløst i øynene, innse at det vil komme store forandringer som følge av klimaendringer og ikke minst at vi søker å forstå årsaker bak årsakene ut over vår angstfylte begrensede forstand.

Derfor er «Stemmen fra Mellomlandet» en fortelling om en mellomlanding på veien til en revidert verdensanskuelse.

Forfatteren, Trond Johan Hübertz, er sivilingeniør med mer enn 40 års ledererfaring og rådgivning innen energibransjen og en rekke andre industrier. Mot slutten av sin karriere trakk han seg vekk fra det moderne livs travelhet og flyttet ut av byen til et skogsbruk - til Mellomlandet og her meddeler han sine observasjoner og tanker. Han har tidligere utgitt boken «Tankesprang».

Til toppen