Stjerner og epler som faller (Innbundet)

En bok om oppdagelser og merkverdigheter i universet

Forfatter:

Hege Mehren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Stjärnor och äpplen som faller
Oversatt av: Mehren, Hege
ISBN/EAN: 9788202242541
Omtale Stjerner og epler som faller

Ulf Danielssons Stjerner og epler som faller tar leseren med på en forunderlig reise gjennom universet. Den starter i antikken og fortsetter fram til dagens diskusjoner om svarte hull, kvarker og strenger. Underveis konstruerer Danielsson et romskip som på eksakt en mannsalder tar oss med fram og tilbake til det ytterst punkt i vår egen galakse, og han forklarer hvilke forutsetninger som ligger til grunn og hva som kommer til å skje med oss underveis.

Danielsson tar oss med inn i svarte hull og forklarer hvorfor vi ikke kommer tilbake. Han smyger inn i C.S. Lewis´ garderobeskap og konstaterer at det ikke er umulig å havne i eventyrlandet Narnia. Og hva har forfattere som Marcel Proust, Lewis Caroll og James Joyce med verdensrommet å gjøre?

Med humor og fantasi gir Ulf Danielsson svar på noen av de merkelige spørsmålene man kan fundere på en kveld under stjernehimmelen – med eller uten teleskop.

Ulf Danielsson (f.1964) er professor i teoretisk fysikk ved universitetet i Uppsala og har hatt stor suksess med kurset ”Fysikk for poeter”.

Til toppen