Stjerneskudd (Innbundet)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 237
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Shooting star
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788275475150
Kategori: Krim og spenning
Omtale Stjerneskudd

Maktens mørke kjellere

 

En kidnapping avdekker det grumsete mørket i hjertet av en rik og mektig familie. Stjerneskudd er en psykologisk dyptloddende, nervepirrende thriller fra australske Peter Temple, som her befester sin stilling blant verdens aller beste krimforfattere.


Frank Calder har vært soldat i Afghanistan og gisselforhandler for politiet, men nå jobber han for seg selv, mens han sysler med planter på fritiden. Det er best slik. En dag blir han kontaktet av en representant for Carson-familien, et dynasti styrt av den aldrende patriarken Pat. Han ankom Australia fra Irland som en blakk, ung mann, og slo seg opp som en hensynsløs og hardhendt entreprenør til han var millionær før fylte førti. Nå er barnebarnet Anne kidnappet, og ingen i familien vil blande inn politiet. Det er ikke første gang en jente i Carson-familien er blitt bortført, og forrige gang gikk det nesten galt da lovens lange arm rotet det til. Alt Frank trenger å gjøre, er å overlevere 200 000 dollar. Familien har råd til det. Ingen grunn til å skape flere problemer.

 

I de beste familier


Motvillig tar Frank jobben, og det tar ikke lang tid før saken vokser seg større og vanskeligere. Carson-familien er rik på både penger og innflytelse nå, med diplomer fra dyre universiteter og ektefeller fra adelige familier. Men veien inn til det gode selskap har vært kronglete, og det er mange som blir mørke i blikket når navnet Carson nevnes. Når Frank skal levere pengene på et stadion under en fotballkamp, får han uventet beskjed om å kaste alle sedlene ut til publikum. Dette dreier seg altså ikke om penger. Er det i så fall hevn?

 

Jakten på sannheten følger en spiral nedover i et grumsete helvete av løgner, hemmeligheter, intriger, maktkamp, lyssky forretninger, sidesprang, rus og galskap, alt skjult bak en fasade av glitrende suksess. For Frank, som allerede har sin fulle hyre med å holde sine private demoner i sjakk, blir saken et dypdykk ned i menneskenes verste sider som truer med å drukne ham.


Kvalitet

 

Peter Temple sitter i dag trygt som en av verdens ypperste krimforfattere, like prisbelønt og kritikerrost som han er populær blant en stadig økende leserskare verden rundt. Som i bestselgerne Sannhet og Mørk kyst kombinerer han her en mesterlig kontroll over spenningssjangerens virkemidler med dyp psykologisk innsikt. Stjerneskudd er sitrende spennende, stramt komponert, språklig frisk, og klok i sin håndtering av det brokete persongalleriet. Skal du lese en krim i påsken, bør du lese denne.

 

 

 

Til toppen

...en av de aller dyktigste forfatterne på den internasjonale krimscenen.
Knut Faldbakken

Andre utgaver

Stjerneskudd
Bokmål Ebok 2012
Stjerneskudd
Bokmål Heftet 2012

Flere bøker av Peter Temple:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Stjerneskudd

«Dette er stilrent og stramt fortalt, det har pulserende nærvær, det har treffsikre miljø – og personskildringer, det besitter action og overraskelser. Les!»
Knut Holt, Fædrelandsvennen

«Til alle vordende krimforfattere som lurer på hvordan det kan gjøres: Les Peter Temple. Han skriver oppsiktsvekkende gode, realistiske kriminalromaner fra skyggenes Australia.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet


«Peter Temple er uten tvil en av de aller dyktigste forfatterne på den internasjonale krimscenen.»
Knut Faldbakken, VG

«Det er en fornøyelse å kunne anbefale kvalitetsforfatteren Peter Temple fra Australia.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Australske Peter Temple har vorte krim-kritikarfavoritt siste ti-år med Mørk kyst og Sannhet. Stjerneskudd han tilbake til 1999, men alt her viser han uanstrengt meisterskap i dialogar og personskildring og javisst, det er mørkt på grensa til heilsvart, men ikkje utan von.»
Jarle Natlund, Stavanger Aftenblad

«Stjerneskudd er en meget god krimroman. Dette er absolutt en krim jeg kan anbefale.»
Thorstein Buer, Telemarksavisa


«Spenning av første klasse.»
Pål Andreassen, Moss Avis

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: