Storbarnsliv av Guro Hoftun Gjestad (Ebok)
Ebok

Storbarnsliv (Ebok)

om å vokse opp med barn

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.19 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249516179
Kategori: Svangerskap og fødsel og Dokumentar og fakta
Omtale Storbarnsliv
Vi har fulgt barna våre tett gjennom barndommen. Holdt en tommel i været og heiet. Forsøkt å gi dem alt de trenger. Så, nesten umerkelig, slipper de taket, og vender blikket mot verden. Men hva skjer? De oppfører seg ikke som oss. Forskere skriver om en stresset ungdomsgruppe. Lærere på videregående forteller om elever som ikke møter opp. Foreldrene til de store barna ligger våkne om nettene venter på et barn som er på fest, eller lytter til et barn som ikke logger av og legger seg.

En gang ble vi invitert til helsestasjonen, vi snakket med andre foreldre, vi var i tett kontakt med læreren. Men når barna blir større, stilner samtalen, og vi foreldre står igjen med alle spørsmålene.

Hvorfor er det så vanskelig å snakke om barna i løsrivningens tid? Fra de kommer i puberteten til langt inn i tjueårene, gjennomgår de en enorm utvikling - i kropp, hjerte og hjerne. Det er for viktig til at vi ikke skal snakke om det. Denne boka gir et mangefasettert bilde av hvordan det er å være foreldre til barna som skal finne sin egen vei, og den gir et innblikk i hva som rører seg i mange unge menneskers liv. Boka rommer fortvilelse, humor, smerte og kjærlighet.

NOMINERT TIL BRAGEPRISEN 2015

Til toppen

ei sentral bok for vår tid …
Gudmund Skjeldal, Bergens Tidende

Andre utgaver

Storbarnsliv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Guro Hoftun Gjestad:

Anmeldelser Storbarnsliv

«ein kvar som les boka [blir] klokare på ungdomstida til norske born. Foreldre får også skjerpa synet på si rolle – eller sin skjebne, om ein vil … Gjestad har skrive ei sentral bok for vår tid … upretensiøs og effektiv sakprosa. Idealet til slutt i boka røyrer ved noko heilt allment: ‘Nå skal vi legge hendene på ryggen, vi må ikke stå i veien. Men vi skal være der’»
Gudmund Skjeldal, Bergens tidende   

 

Til toppen