Store forventninger (Innbundet)

På sporet av den europeiske drømmen. Europa 2000-2020

Forfatter:

Eve-Marie Lund (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 528
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Grote Verwachtingen
Oversatt av: Lund, Eve-Marie
ISBN/EAN: 9788202665722
Kategori: Historie

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Store forventninger

Store forventninger begynner i nord, nærmere bestemt i Kirkenes, og er en oppfølger til salgssuksessen Europa. Der Europa tok for seg det 20. århundre og hvordan, for mange, en grufull periode preget av to verdenskriger har formet oss, handler Store forventninger om de to første tiårene i det 21. århundre.

Geert Mak beskriver atmosfæren og stemningen i løpet av århundreskiftet. Forventningen var høy og optimismen var på topp, men gradvis forsvant den positive stemningen. Mak formidler følelsene rundt innføringen av euro, konsekvensene av angrepet på tvillingtårnene i New York, situasjonen i Øst-Europa og Russland, bankkrisen, forholdet til USA, Nord- kontra Sør-Europa og flyktningestrømmen. Den norske utgaven inneholder også en nyskrevet siste del om korona-pandemien, noe som gjør boken enda mer aktuell. I Store forventninger formidler og forklarer Mak nyere historie slik bare han kan gjøre det.

Til toppen

I den ferske boken er det stoff til tusen viktige samtaler om Europa, samtaler som er helt nødvendige om vi ikke skal ende som det golde kontinentet.
Stavanger Aftenblad

Andre utgaver

Flere bøker av Geert Mak:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: