Styreverden (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 149
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245032697
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Styreverden
Styrene har en stadig viktigere funksjon i virksomheter og organisasjoner. De tilsetter og avsetter toppledere. De bygger opp og legger ned virksomheter. De foretar strategiske valg og investeringer som berører ansatte, eiere og lokalsamfunn.
Styreverden handler om makt, roller og prosesser i moderne styrer og om hvordan styret kan utvikles til å gi konkrete bidrag til virksomhetenes resultater. Forfatteren setter søkelyset på hvordan norske styrer strever med å finne en konstruktiv og verdiskapende rolle. Om styret ikke fantes, ville noen ha merket forskjell?
Boken henvender seg til styreledere, styremedlemmer, ledere, rådgivere, analytikere og studenter. Den vil gi leseren grunnlag for refleksjon omkring egen styrerolle og andres utøvelse av styreverv. I tillegg til beskrivelser og analyser inneholder boken en rekke ideer og konkrete dilemmaer som egner seg for drøfting i styret.
Sagt om første utgave av Styreverden:Styrelitteraturens lykkepilleArne Selviks bok Styreverden er for en underholdende lykkepille å regne i skogen av mer eller mindre formalistiske bøker om styrets ansvar og oppgaver. Det er faktisk den eneste av de utvalgte bøkene som fenget nok til lesing fra perm til perm! Med et elegant språk og rikholdige, gjenkjennelige eksempler trekker siviløkonomen og sosiologen Selvik paralleller fra styrene i barnehager, idrettslag og småbedrifter til de medieprofilerte, børsnoterte eller store statlige selskapene, og han står til troende når han hevder at forskjellene egentlig er små.(Lena Amalie Hamnes i PROSA, Tidsskrift for sakprosa, 2014)

Til toppen

Flere bøker av Arne Selvik: